slideshow 1

Twiittaa ja viittaa!

Valitse Taiteilijat-valikosta yksi taiteilija. Lue hänen elämäntarinansa ja mieti mitä hän voisi elämästään twiitata. Viittaa hänen elämäntarinaansa, johonkin siinä mainittuun tapahtumaan tai taiteilijan kiinnostuksenkohteeseen tai harrastukseen  nasevalla twiitillä ja anna muiden arvuutella, kenestä on kyse. Tai jos twiittaat taiteilijan nimellä, kerro muille miksi taiteilija twiittaa juuri niin. Muista käyttää hashtageja, eli #-alkuisia avainsanoja!

Jos twiittaat taiteilijan nimellä, muista laittaa @ nimen eteen. Twiitti saa olla enintään 140 merkkiä pitkä sisältäen hashtagit #. 

Voit valita esimerkiksi jonkin seuraavista taiteilijoista:

Emil Cedercreutz - eläinten oikeudet

Ville Vallgren - herkkusuu

S.A. Keinänen - Kalevala-fani

Viivi Paarmio-Vallgren - temperamenttinen taiteilijatar

Eemil Halonen - pulaan joutunut opiskelija

Juho Rissanen - savolainen kielimies

Esimerkki:

@einoleino

Rautalammin iltatunnelmissa, Helsinki ei houkuttele! #iloverautalampi #kalamajalla #karjalankartano #NiinKaunisOnRautalampi

 

Eino Leino Rautalammilla Karjalan kartanon kuistilla vuonna 1915. Vasemmalta Arvi Cantain, Poju Möller, Eino Leino, Rolf Roschier, Henrik Roschier ja tuntematon herra. Kuva: Rautalammin museon kuva-arkisto.

Kirjailija ja runoilija Eino Leino oli tunnetuimpia Rautalammin kesävieraita. Hän vieraili Rautalammilla Karjalan kartanossa viidesti. Vierailut jäivät runoilijan mieleen ja hän jopa harkitsi muuttoa Rautalammille. Siitä hän kertoi kirjeessään 10.9.1917 Karjalan kartanon isännälle Rolf Roschierille, että Karjalan kartano on ollut hänelle:  " keidas vaikeina aikoina, kosteikko elämän erämaapäivinä ...Helsinki ei erikoisesti houkuttele. Jään luultavasti koko talveksi - koko iäksi maalle."

TEKSTIT: 
Matleena Vepsäläinen
TOTEUTUS:
Webhotelli Netsor