slideshow 1

Syvenny

Aisti maalaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pekka Halonen, Punapukuinen nainen / Tyttö ja vesilintuja, 1911, öljy kankaalle, 73 x 54 cm.

Kuvittele, että olet astunut keskelle Pekka Halosen Punapukuinen nainen maalausta.  Mitä näet ympärilläsi? Mitä tunnet? Mitä kuulet? Mitä haistat? Anna kysymysten johdatella itsesi maalaukseen ja sen maisemaan.

Voit kirjoittaa mielikuviesi pohjalta tarinan: runoilua, seikkailua, jännitystä, kauhua? Päätä itse! Voit myös jatkaa kuvaa piirtämällä mitä Punapukuisen naisen ympärillä tapahtuu.

Klikkaa kysymyksiin tästä!

 

 

 

Viivojen voimaa

 

 

 

 

 

 

 

Hugo Simberg, Puisto, viivasyövytys, 15 x 19,5 cm.

 

Tarkastele Hugo Simbergin grafiikantyötä Puisto. Se on saatu aikaan eripituisilla ja erisuuntaisilla lyhyillä viivoilla. Kuinka valoisat ja varjoisat kohdat on saatu aikaan? Tarkastele viivoja ja huomaat, kuinka toisistaan kauempana olevat viivat synnyttävät erilaisen vaikutelman kuin aivan lähekkäin olevat viivat.Kokeile tehdä kuva ilman ääriviivoja Hugo Simbergin tyyliin.

Klikkaa tästä saadaksesi selville miten!

 

Twiittaa ja viittaa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eino Leino Rautalammilla Karjalan kartanon kuistilla vuonna 1915. Vasemmalta Arvi Cantain, Poju Möller, Eino Leino, Rolf Roschier, Henrik Roschier ja tuntematon herra. Kuva: Rautalammin museon kuva-arkisto.

@einoleino

 

Rautalammin iltatunnelmissa, Helsinki ei houkuttele! #iloverautalampi #kalamajalla #karjalankartano #NiinKaunisOnRautalampi

 

Valitse Taiteilijat-valikosta yksi taiteilija. Lue hänen elämäntarinansa ja mieti mitä hän voisi elämästään twiitata.Muista käyttää hashtageja, eli #-alkuisia avainsanoja!

 

Klikkaa ohjeeseen tästä!

Wright-väreilyä

 

 

 

 

 

 

 

 

Magnus von Wright, Allihaahka, 1827, guassi paperille.    22 x 25,5 cm. Rautalammin museo. 

Von Wrightin taiteilijaveljesten isä ei kannustanut poikiaan taiteen pariin. Hän ei myöskään hankkinut heille maalausvärejä. Tämä ei lannistanut poikia vaan neuvokkaina nuorina he keksivät omat värit luonnonaineista. He saivat mustaa tervasta, ruskeaa kahvista ja muita värejä kasveista. Tee omat värit von Wrightin veljesten tapaan!

 

Klikkaa vinkkeihin tästä!

Tutki taustaa

Petter Lang, Kristus Getsemanessa / Getsemane, 1771, öljy kankaalle. Rautalammin museo.

 

Taideteoksista saa usein enemmän irti, kun vaivautuu tutkimaan niiden taustaa. Taiteilijat usein antavat töissään vinkkejä teostensa katsomiseen. Selvitä mitä erityistä liittyy Petter Langin Kristus Getsemanessa maalaukseen ja mitä Raamatun tapahtumia se kuvaa.

 

Klikkaa ohjeisiin tästä!

 

 

 

Tunteiden kuvia

 

 

Ville Vallgren, Äiti ja lapsi, 1930, savi, 13,5 x 8 x 4 cm.

 

Taiteen avulla voi käsitellä ja tuoda esiin erilaisia tunteita. Tutki Teokset-sivua ja siellä olevia taideteoksia. Kun klikkaat kuvia, pääset tarkastelemaan niitä lähemmin. Mitä kaikkia erilaisia tunteita taideteokset kuvaavat? Miksi päättelet niiden kuvaavan tiettyä tunnetta? 

 

Klikkaa tästä lisäkysymyksiin!

 

TEKSTIT: 
Matleena Vepsäläinen
TOTEUTUS:
Webhotelli Netsor